02.10-06.10.2023
Poniedziałek 02/10/2023 Alergeny: 1 |
Śniadanie: |
* Płatki ryżowe 20g mleko 2% 200 ml * Pieczywo pszenne i razowe 40g, masło 5g, rukola, szynka z beczki 20g, twaróg 20g z rzodkiewką 5g, ogórek kiszony, papryka, pomidor, szczypiorek 20g * Herbata rumiankowa 200 ml/ woda * Owoce: jabłka/śliwka |
Obiad: |
* Krupnik 220 ml (włoszczyzna, skrzydło indyka,kiełbasa podwawelska, przyprawy, kasza jęczmienna) * Szynka w sosie własnym 60g, kasza kuskus z warzywami 60g, surówka z ogórków kiszonych i pomidorów 60g * Kompot owocowy 200 ml/woda |
Podwieczorek: |
* Granola owocowa 50g * Jogurty naturalny 200 ml * Maliny świeże 15g * Herbata z cytryną 200 ml/woda * Owoce: jabłka / gruszki |
Wtorek 03/10/2023 Alergeny: 1 |
|
Śniadanie: |
* Płatki kukurydziane 20g mleko 2% 200 ml * Pieczywo pszenne i razowe 40 g, masło 5g, sałata lodowa,szynka dziadka 20g, humus (ciecierzyca 50g, pomidory suszone 10g, czosnek 3g) ogórek kiszony, papryka, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek (20g) * Herbata koperkowa 200 ml / woda * Owoce:jabłka /nektarynki |
Obiad: |
* Zupa pomidorowa z zacierkami 220 ml (włoszczyzna, skrzydła indyka, przecier pomidorowy, przyprawy, śmietana 12%) * Kluseczki leniwe z twarogiem 150g, marchewka z jabłkiem 60g * Kompot owocowy 200 ml/woda |
Podwieczorek: |
*Kajzerka 50g z masłem 5g, ser żółty 15 g, jajko na twardo 10g, pomidor 10g, szczypiorek * Herbata owocowa 200 ml / woda * Owoce: jabłka / banany |
Środa 04/10/2023 STÓŁ SZWEDZKI Alergeny: 1 |
|
Śniadanie: |
* Pieczywo mieszane 40g, masło 5g * Szynka wiejska 10g * Kiełbasa lisiecka 10g * Ser żółty 10g * Jajko na twardo 5g * Twaróg półtłusty 10g * Mini mozarelki 7g * Powidła własne bez cukru 5g * Sałata i mix świeżych warzyw 20g * Kakao naturalne 200ml/ woda * Owoce: jabłka/ banany |
Obiad: |
* Krem z cukinii z prażonym słonecznikiem 220 ml (włoszczyzna, cukinia, ziemniaki, przyprawy, jogurt naturalny, prażony słonecznik) * Schab z warzywami w sosie wlasnym 60g, kasza bulgur 40g, buraczki na ciepło 60g * Kompot owocowy 200 ml/ woda |
Podwieczorek: |
* Kasza manna na gęsto z mlekiem 2% 200 ml * Mus truskawkowy 20g * Herbata z goździkami 200ml/ woda * Owoce: jabłka/pomarańcze |
CZWARTEK 05/10/2023 Alergeny: 1 |
|
Śniadanie: |
* Płatki owsiane 20g mleko 2% 200 ml * Pieczywo pszenne i razowe 40g, masło 5g, sałata, szynka masarza 20g, pasta rybno - serowa (łosoś wędzony 10g, twaróg 10g), ogórek, papryka, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek (20g) * Herbata koperkowa 200 ml/ woda * Owoce: jabłka/śliwki |
Obiad: |
* Zupa jarzynowa 220 ml (włoszczyzna, skrzydło indyka, przyprawy, ziemniaki) * Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym 60g, ryż 40g, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 60g * Kompot owocowy 200 ml/ woda |
Podwieczorek: |
* Gruszka pieczona w sosie waniliowym 80 g * Wafle ryżowe naturalne 20g * Kawa inka 200 ml/ woda * Owoce: jabłka/ brzoskwinia |
Piątek 06/10/2023 Alergeny: 1 |
Śniadanie:
|
* Ryż 20g mleko 2% 200 ml * Pieczywo pszenne i razowe 40g, masło 5g, liście szpinaku, pasztet drobiowy własnego wypieku 20g, kiełbasa żywiecka 20g, ogórek kiszony, papryka, oliwki, szczypiorek (20g) * Herbata owocowa 200 ml/ woda * Owoce: jabłka / gruszka |
|
Obiad: |
* Zupa pieczarkowa z makaronem 220 ml (włoszczyzna, skrzydło indyka, pieczarki, makaron, przyprawy, śmietana 12%) * Filet z miruny pieczony pod pierzynką warzywną 60g, ziemniaki 150g , surówka z kapusty kiszonej 60g * Kompot owocowy 200 ml/ woda |
|
Podwieczorek: |
* Ciasto czekoladowe własnego wypieku 100g * Kakao naturalne 200 ml / woda * Owoce: jabłka / melon |
INFORMACJE O ALERGENACH
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8.