
10.11-14.11.2025
|
PONIEDZIAŁEK 10/11/2025 Alergeny: 1 |
| Śniadanie: |
*Płatki kukurydziane, mleko 2% 200 ml (1,7) *Pieczywo pszenne i razowe 40g (1), masło 5g (7) , ser żółty (7), jajko na twardo, papryka, ogórek kiszony, rzodkiewka (20g) *Herbata rumiankowa 200 ml/ Woda *Owoce: jabłka/kiwi |
| Obiad: |
*Zupa pomidorowa z ryżem 220 ml (1,7,9) (włoszczyzna, skrzydła indyka, przecier pomidorowy, śmietana 12%, przyprawy) *Makaron kokardki z twarogiem i musem truskawkowym 220g (1,3,7), *Kompot owocowy 200 ml/Woda |
| Podwieczorek: |
*Jogurt naturalny z miodem 200ml, biszkopty 30g (1,3,7) *Herbata owocowa 200 ml/ Woda *Owoce: jabłka/mandarynka |
|
Wtorek 11/11/2025 Alergeny: 1
|
|
| Śniadanie: |
* * * * |
| Obiad: |
* * * |
| Podwieczorek: |
* * *
|
|
Środa 12/11/2025 Alergeny: 1 |
|
| Śniadanie: |
STÓŁ SZWEDZKI *Pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7) *Szynka wiejska/kiełbasa żywiecka 20g/ser żółty 10g(7),/jajko na twardo 5g (3)/twaróg półtłusty 10g (7)/mini mozzarelki 7g (7)/powidła własne bez cukru 5g *Sałata i mix swieżych warzyw 20g *Kakao naturalne 200 ml (7)/Woda *Owoce: jabłka /gruszki |
| Obiad: |
*Zupa ogórkowa 220ml (7,9) (włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 36%, przyprawy,) *Kotlet mielony 60g, ziemniaki 150g, sałata masłowa ze śmietaną 12% (7) *Kompot owocowy 200 ml/Woda |
| Podwieczorek: |
*Kiełbaski z szynki 40g, bułka grahamka 50g z masłem 5 g (1,7), słupki warzywne 20g, ketchup *Lemoniada cytrynowo-miodowa 200 ml / Woda *Owoce: jabłka / banany |
|
Czwartek 13/11/2025 Alergeny: 1 |
|
| Śniadanie: |
*Zacierki 20g mleko 2% 200 ml (1,7) *Pieczywo pszenne i razowe 40g (1), masło 5g (7), sałata, szynka włoska 20g, pasta z fasoli z pomidorami suszonymi 10g, ogórek, rzodkiewka, papryka, szczypiorek, (20g), *Herbata koperkowa 200 ml/ Woda *Owoce: jabłka /melon |
| Obiad: |
*Krem z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów 220 ml (7,9) (włoszczyzna, skrzydła indyka,ziemniaki, soczewica, suszone pomidory, jogurt, przyprawy,) *Szynka w sosie miodowo-musztardowym 60g, kasza bulgur 60g, surówka colesław 60g *Kompot owocowy 200 ml/Woda |
| Podwieczorek: |
*Kasza manna na gęsto z musem brzoskwiniowym 200g,(1,7) *Herbata z cytryną 200 ml/ Woda *Owoce: jabłka / mandarynka |
|
Piątek 14/11/2025 Alergeny: 1 |
|
|
Śniadanie:
|
*Płatki owsiane 20g mleko 2% 200 ml (1,7) *Pieczywo pszenne i razowe 40g (1), masło 5g (7), liście szpinaku, twarożek z rzodkiewką 15g, kiełbasa lisiecka 20g, papryka, oliwki, ogórek kiszony (20g) *Herbata owocowa 200ml/Woda *Owoce: jabłka/kiwi |
| Obiad: |
*Zupa krupnik drobiowy z kaszą jęczmienną 220ml (7,9) (włoszczyzna, cebula, skrzydła indyka, kasza jęczmienna, kiełbasa podwawelska, przyprawy,) *Kotlet warzywno-jajeczny 60g (1,3), ziemniaki 150g, kapusta kiszona z marchewką 60g *Kompot owocowy 200 ml/Woda |
| Podwieczorek: |
*Ciasto drożdżowe z kruszonką własnego wypieku 100g (1,3,7) *Kakao 200 ml (7)/ Woda *Owoce: jabłka/banany
|
Jadłospis ze względów organizacyjnych oraz dostawczych może ulec zmianie
Obróbka termiczna w naszym przedszkolu odbywa się w piecu konwekcyjno-parowym.
WSZELKIE ALERGIE POKARMOWE DZIECI POWINNY ZOSTAĆ NIEZWŁOCZNIE PRZESŁANE NA MAILA p390@eduwarszawa.pl
ORAZ POŚWIADCZONE ZAŚWIADCZENIEM OD LEKARZA
INFORMACJE O ALERGENACH
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10








